Klik hier voor de volledige agenda >

Download onze folder

voorkant flyer 2016

Historische fietstocht..... of toch liever wandelen?

Fietsen ..... Ontdek de geschiedenis van RivierPark Maasvallei tijdens de historische fietstocht Maasvallei 1568.

Deze grensoverschrijdende fietstocht brengt u langs meerdere plaatsen die rond 1568 een rol van betekenis hebben gespeeld aan het begin van de 80-jarige oorlog: Stein, Urmond, Obbicht, Stokkem en Leut.
De fietstocht start bij brouwerij De Fontein in Stein (nabij fietsknooppunt 41) en is in totaal 39,5 km lang. De fietstocht is gemakkelijk te volgen via het Nederlandse- en Belgische fietsknooppunten netwerk. Onderweg steekt u drie maal de Maas over middels veerpontjes en een brug.

De fietstocht is voor € 2 te koop en is op tijden van openstelling verkrijgbaar in de multifunctionele ruimte De Hoppenkamp aan de Hoppenkampstraat en op de kasteelruïne van Stein. Daarnaast is de fietstocht verkrijgbaar in alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg en online in de webshop van VVV Zuid-Limburg.

..... of toch liever wandelen? IVN Stein heeft samen met Stichting Erfgoed Stein een wandeling uitgewerkt "Ommetje natuurschoon rond kasteel Stein".

Deze wandeling, die start bij brouwerij De Fontein in Stein, is ongeveer 3,5 km lang en gaat deels over verharde wegen en deels over onverharde wandelpaden en veldwegen, die bij nat weer modderig en glad kunnen zijn. Er zitten twee trappen in, die echter beiden via een kleine omleiding zijn te vermijden. Langs de route staan diverse bankjes.
Deze route is HIER gratis te downloaden.

Zie ook: www.maasvallei1568.nl en www.steinstilgenieten.nl

1568 fietstocht