Hulp bij toegankelijkheid

Archief

2019

Welkom in ons nieuwsarchief waar u gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar. Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
Archeologie
2609

Archeologie komt tot leven in Stein

De gemeente Stein is deel gaan uitmaken van de Limburgse ArcheoRoute. Op maandagmiddag 11 november 2019 is bij het Museum voor Grafcultuur de kenmerkende landmark onthuld door wethouder Gina van Mulk... lees meer..

Nieuws
1704

Lezing op vrijdag 1 november 2019

De gemeente Stein in de Tweede Wereldoorlog Artikel vervallen november 2019 Guus Peters (*1957) is al vanaf zijn jeugd gefascineerd van de rijke historie van de Maasvallei. Guus is vrijwilliger bij&... lees meer..

Kloosterkerkhof
2187

75 jaar Bevrijding

In heel Zuid-Limburg wordt vanaf september volop aandacht besteed aan 75 jaar bevrijding. Binnen de gemeente Stein zijn met betrekking tot de bevrijding exposities te zien in het Streekmuseum Elsloo e... lees meer..

Nieuws
3238

Herinneringstocht WOII

Deze (fiets)route van 28 km voert u langs een aantal plekken binnen de gemeente Stein, waar tijdens WO II historisch van belang zijnde feiten zijn gebeurd. RouteDe routebeschrijving met de daarb... lees meer..

Nieuws
3055

Bruegels Stoofpotje

De vrijwillige kasteelgidsen van Stichting Erfgoed Stein lieten de bezoekers tijdens het open monumenten weekend proeven aan allerlei gerechten die waren gebaseerd op recepten van honderden jaren ge lees meer..

Nieuws
3356

Expositie 75 jaar bevrijding Stein

In het museum voor de Grafcultuur, Hoppenkamp 14a in Stein is vanaf zaterdag 14 september een nieuwe expositie over 75 jaar bevrijding in Stein. In de expositie worden meerdere thema’s uitgelicht zoa... lees meer..

Kloosterkerkhof
2159

Kloosterkerkhof weer keurig in orde

Op zaterdagmorgen 31 augustus is door een aantal vrijwilligers van de Stichting Erfgoed Stein weer het maandelijks onderhoud gepleegd op het Kloosterkerkhof in het kasteelpark. Na enkele uren werke lees meer..

Nieuws
3372

Drieluik over De Merode

In juni 2019 heeft Lokale Omroep Stein een drieluik uitgezonden over het huis De Merode. U kunt die afleveringen HIER terug kijken en alles over het huis De Merode lezen > Het drieluik is een uit... lees meer..

Heemkunde
3232

Het Huis Ter Bruggen, oftewel "Het Slotje" in Stein is herbouwd !!

Het Huis Ter Bruggen, oftewel "Het Slotje" in Stein is herbouwd. De bouw van dit unieke historische monument heeft ongeveer een jaar geduurd en is in nauwe samenwerking tussen Peter Pantus en Jos Drub... lees meer..

Algemene Informatie
14135

Contact

Stichting Erfgoed Stein Museum voor Grafcultuur Hoppenkampstraat 14-A 6171 VP Stein Telefonisch bereikbaar tijdens openingsuren: 046 433 8919 Kamer van Koophandel lees meer..

MR - De Hoppenkamp
2466

Steins pact tegen eenzaamheid onder ouderen

Foto Ermindo Armino: voor gasten van De Zonnebloem in Geleen wordt in Streekmuseum Elsloo spek met ei gebakken. Handwerk- en kaartmiddagen waren er altijd al. Maar er is meer nodig in de strijd tegen... lees meer..

MR - De Hoppenkamp
1258

Lezing "Ein laeve lank in Limburg - De ganse Santekraom"

Door Annie Schreuders-DerksOp donderdag 16 mei om 19.30 in De Hoppenkamp Annie Schreuders-Derks (*1943) heeft haar levenslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in haar Volkskund... lees meer..

Nieuws
1307

Bloemengroet kloosterkerkhof op 4 en 5 mei

Het kloosterkerkhof blijft door haar ligging natuurlijk een boskerkhof. Maar mooi hoe tussen de begroeiing door de stinsenplanten bloeien. Donderdag 2 mei staan de bloemenvazen bij de graven voor de b... lees meer..

Nieuws
1537

Museumweekend bij Kasteelruïne en Museum voor Grafcultuur

Tijdens het Museumweekend van zaterdag 13 en zondag 14 april a.s. is de kasteelruïne van Stein opengesteld voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. Ook het Museum voor Grafcultuur en de multifunctionele ... lees meer..

Museum
1410

Lezing Begraven door de eeuwen heen

Op zaterdagmiddag 4 mei 2019 verzorgt Wim Vlaanderen een lezing met als titel "Begraven door de eeuwen heen". In de loop der jaren heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de gebruiken rond het... lees meer..

Kasteel
2848

Het Bruegeljaar 2019

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de uit de Nederlanden afkomstige Pieter Bruegel de Oude overleed. In Vlaanderen, Brussel en Antwerpen zal dit groots herdacht worden door tal van activiteiten en te... lees meer..

Heemkunde
2823

Erfgoed Stein leeft digitaal voort

Denk je aan de heemkunde, dan denk je aan archieven vol boeken, foto’s en ander kaartmateriaal. Maar niets is minder waar. Louis Bours zet zich vele uren in voor Stichting Erfgoed Stein om al dit mate... lees meer..


Resultaten 1 - 18 van 18

met dank aan

Tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.


© - Stichting Erfgoed Stein. Alle rechten.

brainy.nl - online marketing.