Hulp bij toegankelijkheid

Archief

2020

Welkom in ons nieuwsarchief waar u gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar. Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
van-nul-tot-nu
523

De Missionarissen van het H. Hart in Stein

De eerste bewoners in 1922. Afbeelding: Fotoarchief Stichting Erfgoed Stein 30-12-2020 door Jos Drubers, Stichting Erfgoed Stein   De beginperiode Men kan zeggen dat de eerste wereldoor... lees meer..

Nieuws
974

Aandacht voor het tabletproject tijdens 'Stein aan tafel'

In de uitzending van 29 december jl. is Jos Thewessem uitgebreid aan het woord geweest over het tabletproject. Bekijk de herhaling via YouTube met eveneens aan tafel burgemeester Marion Leurs-Mor... lees meer..

van-nul-tot-nu
528

De Zonput van Stein

Besjen aan de was tijdens de heropening van de Zonput in oktober 1983. 04-11-2020 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Afbeelding: Jan Smeets In de 19e eeuw stroomde er uit twee bronnen g... lees meer..

van-nul-tot-nu
618

Brikkenbekkers bakten miljoenen bakstenen

Kinderarbeid in een steenfabriek. Afbeelding: archief Martin van der Weerden 07-10-2020 door Martin van der Weerden Aanvulling door Ernest Gorissen, Stichting Erfgoed Stein   Vanwege indu... lees meer..

van-nul-tot-nu
538

De geschiedenis van Kasteel Stein

Het kloostercomplex in 1933. Afbeelding: Jos Drubers 30-09-2020 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Het Kasteel Stein ligt ingeklemd tussen het oude gedeelte van Stein en het Julianakanaa... lees meer..

van-nul-tot-nu
539

Museum voor Grafcultuur in Stein

Het Museum voor Grafcultuur in Stein. Afbeelding: Jan Smeets 26-08-2020 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein In de eerste helft van 1963 werden tussen de Kruisstraat en Keerenderkerkweg op... lees meer..

Nieuws
1516

Stein in Docuserie Samen Ouder

In de eerste aflevering van de documentaireserie Samen Ouder, over eenzaamheid onder ouderen, komen de fotoavonden in Stein en Elsloo aan bod. Drie Steinse stichtingen, te weten Stichting Erfg... lees meer..

van-nul-tot-nu
556

De historie van de kapel Maria in Nood

Interieur kapel Maria in de Nood in 2018. Afbeelding: Jan Smeets 29-07-2020 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein De kapel Maria in Nood ligt in het zuidoostelijk gedeelte van de dorpskern ... lees meer..

van-nul-tot-nu
554

Historie van het pand van Brouwerij de Fontein

Hoeve met voormalige watermolen in 1987.Afbeelding: Jan Smeets 01-07-2020 om 10:10 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein  Vlakbij de ruïne van een van de oudste burchten van Neder... lees meer..

van-nul-tot-nu
539

Historie kruisbeeld driesprong Kruisstraat Stein

Het pleintje met het kruis en de geplante nieuwe bomen werd feestelijk in gebruik genomen op 16 april 1988. Afbeelding: Jan Smeets 03-06-2020 door Jan Smeets, Stichting Erfgoed Stein Het kruisb... lees meer..

Nieuws
2466

Tablets voor Zorginstellingen Stein

Overhandiging Tablets aan Zorginstellingen in de gemeente Stein door vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein op 27 april 2020. Tijdens een aan de omstandigheden aangepaste uitreiking zijn speciale ... lees meer..

van-nul-tot-nu
652

D’n Hoaf in Stein door de jaren heen

D’n Hoaf in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Afbeelding: Archief Stichting Erfgoed Stein 29-04-2020 door Jan Smeets, Stichting Erfgoed Stein In vroeger tijden was dit prachtig statig huis é... lees meer..

Nieuws
2496

Dia-presentatie "75 jaar bevrijding" nu online

“Het wel en wee tijdens de crisis en bezetting gedurende de tweede wereldoorlog” Een van de onderdelen van de viering van 75 bevrijding van Stein was het geven van een presentatie over de dorpen... lees meer..

Nieuws
2953

“Het heeft Zijne Majesteit behaagd ….”

Dit jaar geen smoesje om mensen naar het gemeentehuis te lokken om ze daar te verrassen met een lintje ter gelegenheid van Koningsdag. Het ging dit jaar in verband met de coronacrisis totaal anders. D... lees meer..

Nieuws
2470

* Afgelasting * fotopresentaties afd. Heemkunde

In verband met het Coronavirus zien we ons genoodzaakt alle geplande fotopresentaties tot 1 mei te annuleren. We doen dit op de eerste plaats in het belang van onze gezondheid maar ook mede gezien de... lees meer..

van-nul-tot-nu
591

Heilig Hartbeeld Kruisstraat Stein

De inzegening in 1926. Afbeelding: Stein in oude Ansichten deel 2 A.J. Munsters MSC 04-03-2020 door Jan Smeets, Stichting Erfgoed Stein Het bekende Heilig Hartbeeld van Stein stamt uit 1925 en ... lees meer..

Nieuws
3678

Uniek naslagwerk 75 jaar bevrijding 

1e exemplaar ‘Op het netvlies gebrand’ aangeboden aan Burgemeester Leurs-Mordang en Wethouder van Mulken op vrijdag 24 april 2020. Tijdens een aan de omstandigheden aangepaste ceremonie op het gemeen lees meer..

Nieuws
2667

Mini-docu over Museum voor Grafcultuur Stein

MuseumTV heeft een mini-documentaire gemaakt over het Museum voor Grafcultuur van Stichting Erfgoed Stein. Bestuurslid Paul Mennens neemt je mee door het museum. Ga met hem mee terug in de tijd en ... lees meer..

Stichting Erfgoed Stein
3067

Vrienden van de Stichting Erfgoed Stein 

HistorieStichting Erfgoed Stein is van oorsprong de Stichting opgericht door Pater Munsters naar aanleiding van enkele zeer belangrijke archeologische vondsten in Stein in het midden van de 60-er jare... lees meer..

Nieuws
3089

Afscheid Wim Poeth als voorzitter van Stichting Erfgoed Stein

Vrijdagavond 17 januari  2020 hield Stichting Erfgoed Stein haar drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers, partners en genodigden. Voorzitter Wim Poeth keek allereerst terug op b... lees meer..

Resultaten 1 - 20 van 20

met dank aan

Tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.


© - Stichting Erfgoed Stein. Alle rechten.

brainy.nl - online marketing.