Hulp bij toegankelijkheid

Archief

2021

Welkom in ons nieuwsarchief waar u gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar. Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
van-nul-tot-nu
543

Perikelen omtrent de straatnaamwijziging Vuilsteeg in Stein: ‘De hele oppositie tegen de naam lijkt mij louter een gevoelskwestie en vrij onnozel’

Erika Ritterbeeks - Vervoort en Harie Schrijen ✝︎ knippen in mei 1983 het lint door bij de ingebruikname van het nieuwe stuk Keerenderkerkweg, voorheen Vuilsteeg. Foto: Rob Driessen. 02-12-2021 om 1... lees meer..

van-nul-tot-nu
632

Steinder jeugd met de ‘ieswagel’ de Klauweberg af: winterpret in de vorige eeuw bij het kasteel

Voorbeeld van een ‘ieswagel’  Afbeelding: archief heemkundevereniging Gäöl 10-11-2021 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Wanneer je in Stein komende vanaf de Boomgaardstraat bij de ... lees meer..

Nieuws
307

Overlijden Jos Thewessem

We zijn enorm geschrokken van het bericht dat Jos Thewessem dinsdag 12 oktober j.l. is overleden. Sinds een aantal jaren is hij penningmeester van Stichting Erfgoed Stein. Een klus die hij met veel en... lees meer..

van-nul-tot-nu
654

PATER JACQUES SCHREURS, M.S.C.

Rechts Jo de Meyere als kapelaan Odekerke, links pater Jacques Schreurs in de omgeving van Smeermaas. Afbeelding: Archief Stichting Erfgoed Stein 13-10-2021 door Jos Drubers - Stichting Erfgoed ... lees meer..

van-nul-tot-nu
565

Onderaardse gangen in Stein spraken lang tot de verbeelding, maar niet alle verhalen zijn verzinsels

Onder het kasteel liepen diverse onderaardse gangen. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS 15-09-2021 Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Bijna elk dorp in Limburg kent wel een sage of legende ov... lees meer..

van-nul-tot-nu
827

De Vadermoorder van Stein

Het poortje van en de trap naar de gevangenis in de Rode toren van kasteel Stein. Afbeelding: Jos Drubers 18-08-2021 om 08:00 door Jos Drubers - Stichting Erfgoed Stein In 1979 is het boek... lees meer..

van-nul-tot-nu
503

Markante grensstenen met opschrift ‘RE’ werden geplaatst door Rijkswaterstaat als markering voor beheersgebied

Een van de grensstenen met het opschrift ‘RE’. Afbeelding: archief Jos Drubers 21-07-2021 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Afgelopen najaar werd Stichting Erfgoed Stein (SES) erop geat... lees meer..

van-nul-tot-nu
549

De witte poort van Kasteel Stein

De restanten van de hoofdburcht. Foto: Jos Drubers, 2020 Door Jos Drubers, Stichting Erfgoed Stein De vroegere Heren van Stein verkregen de Heerlijkheid Stein als een leengoed van de graven van Loon... lees meer..

van-nul-tot-nu
595

Verdwenen kapelletjes van Oud-Stein vielen vaak ten prooi aan bredere wegen en huizenbouw

Verdwenen kapelletjes. Afbeelding: archief Jan Smeets  26-05-2021 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Het bouwen van kapelletjes in de Limburgse dorpen en landschap is een eeuwenoude... lees meer..

Nieuws
689

De bloemengroet

De adoptanten van de graven van het kloosterkerkhof te Stein hebben onlangs bericht ontvangen van het secretariaat van Stichting Erfgoed Stein. Omdat de corona-crisis nog niet voorbij is en om de r... lees meer..

van-nul-tot-nu
653

Plaquette aan de poorttoren van de ruïne van Stein: herinnering aan Mariaviering in 1937

Mariaverering op 31 mei 1937 in het Missiehuis van Stein. 28-04-2021 om 06:44 door Jos Drubers - Stichting Erfgoed Stein Afbeelding: Stichting Erfgoed Stein Aan de rechterzijde van de toe... lees meer..

Nieuws
895

Rijke cultuur en historie op de kaart gezet

De gemeente Stein heeft een rijk verleden. Als één van de eerst bewoonde streken van Nederland zijn er al tal van archeologische vondsten gedaan, en barst deze streek van het bijzonder erfgoed. Tot... lees meer..

van-nul-tot-nu
601

Bèsjen van Stein houden folkloristische klederdracht levend

Besjen tijdens 40-jarig bestaansfeest 26 augustus 2017.Afbeelding: archief Bart Marinus 31-03-2021 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein In de tweede helft van de 19e eeuw bestond het boere... lees meer..

van-nul-tot-nu
523

Waterputten in het oude Stein: noodzakelijke voorziening, maar ook sociale ontmoetingsplaats

Verdwenen waterputten in Stein. Kruisstraat, Houterend, Kelderstraat en Op de Berg Afbeelding: Archief SES 03-03-2021 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein De eerste bewoners die zich zo... lees meer..

van-nul-tot-nu
518

Kloosterkerkhof in Stein is laatste rustplaats van 159 bekende en minder bekende broeders en zusters

Omgevallen boom op het kerkhof in 1990.Afbeelding: archief Jan Smeets 03-02-2021 om 06:32 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Vlakbij de kasteelruïne van Stein ligt het kerkhof van d... lees meer..

Resultaten 1 - 15 van 15

met dank aan

Tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.


© - Stichting Erfgoed Stein. Alle rechten.

brainy.nl - online marketing.