Hulp bij toegankelijkheid

Archief

2022

Welkom in ons nieuwsarchief waar u gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar. Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
Nieuws
129

Winnaar prijsvraag Limburgs landschap

Op 7 december 2022 schreef het Limburgs landschap voor vrijwilligers een speciale wedstrijd uit. Er zijn diverse foto’s ingezonden en samen met het team communicatie zijn er twee winnaars uitgekozen.&... lees meer..

van-nul-tot-nu
116

Steinerbos, recreatiegebied met mijnverleden

Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Roeivijver en botenhuis in jaren vijftig.  Archief Stichting Erfgoed Stein In de eerste helft van vorige eeuw bood Staatsmijn Maurits werk aan du... lees meer..

van-nul-tot-nu
86

Een Engels landschapspark rond kasteel Stein

Jos Drubers - Stichting Erfgoed SteinDetail Ferrariskaart 1771 – 1779. Archief Stichting Erfgoed Stein Aan het eind van de 18de en het begin van de 19de eeuw wordt de Westerse cultuur sterk beïnvlo... lees meer..

van-nul-tot-nu
87

Middeleeuws ‘Slotje’ van Stein kon niet worden gered van verloedering

Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein Briefkaart van huis Ter Bruggen, in de volksmond bekend als het ‘Slotje’.  — © Archief Stichting Erfgoed Stein Beneden aan de rechterzijde v... lees meer..

van-nul-tot-nu
83

Stein heeft een link met de Belgische steenkoolpioniers

Arjan van de Rest en Jos Drubers - Stichting Erfgoed SteinKasteel Stein.  — © archief Stichting Erfgoed Stein   Wie de kasteelruïne van Stein heeft bezocht, heeft mogelijk in d... lees meer..

Nieuws
69

Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzonder mens

Wij ontvingen het droevige bericht dat Louis Bours na een kort ziekbed afgelopen maandag is overleden. Met hem verliest Stichting Erfgoed Stein een bijzonder mens, die zo positief in het leven stond e... lees meer..

Nieuws
174

Opnames Expeditie TV in museum

Expeditie TV maakt series over archeologie, geschiedenis & cultuur, natuur & wetenschap, mensen & folklore, sagen & legenden, mysteries en meer. Voor de delen 1 en 2 van "Het dodenrij... lees meer..

van-nul-tot-nu
201

Jeugd trok tijdens viering Allerkénjeren zingend en schreeuwend door de straten van Stein

Viering onnozele kinderen in 1961 op markt bij St. Nicolaaskerk Valkenswaard.© Collectie Hendrikx Beeldbank Weerderheem 17-08-2022 om 09:00 door Jan Smeets -Stichting Erfgoed Stein Stein... lees meer..

van-nul-tot-nu
201

Vier glas-in-loodramen uit de voormalige kapel van het Missiehuis te Stein hangen nu in appartementencomplex Nassau Dillenburg

Twee van de vier glas-in-loodramen, met links apostel Paulus en rechts Franciscus van Assisi.    Foto’s: Jos Drubers Stein20 juli 2022 door Jos Drubers - Stichting Erfgoed Stein De vier... lees meer..

van-nul-tot-nu
264

Heksen in de Maaskant: verdachtmakingen brachten ook onschuldige vrouwen op de brandstapel

Heksenverbranding in 17de eeuw.Afbeelding: ‘Oos Maaskentj’ 1992, archief Stichting Erfgoed Stein 22-06-2022 om 09:00 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein In de 16de en 17de eeuw werde... lees meer..

van-nul-tot-nu
271

De religieuze activiteiten van mevrouw Wauters-Michiels en haar dochter Marie uit Beek

Mevrouw Wauters-Michiels met dochter Marie de Terwangne-Wauters en Marcienne Colin-Wauters. Afbeelding: archief Arjan van de Rest 25-05-2022 door Arjan van de Rest en Jos Drubers - Sti... lees meer..

Nieuws
475

Wandelpad rondom kasteel

In juni 2022 is in opdracht van Stichting Het Limburgs Landschap de westzijde van de motte drastisch gesnoeid, waardoor vanaf het park weer een goed zicht is op de kasteelruïne van Stein.   Ook... lees meer..

Nieuws
355

Zusters en de missionarissen op bezoek

Begin 2022 werd vanuit Tilburg de wens uitgesproken dat de zusters en de missionarissen graag Stein wilden komen bezoeken. Donderdag 16 juni was het zover. De bus vervoerde 33 personen, die we in de m... lees meer..

Nieuws
285

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Chris Wolthuis

Vrijdag 11 juni 2022 heeft onze vrijwilliger Chris Wolthuis, uit handen van burgemeester Marjon Leurs – Mordang een koninklijke onderscheiding ontvangen. De aanvraag is gedaan op initiatief van het I.... lees meer..

Nieuws
278

Rondleiding in het Museum op 5, 12 of 19 juli

Rens Dormans, bekend van eerdere archeologie lezingen, verzorgt in samenwerking met Gilde de Graven, een rondleiding in het Museum voor Grafcultuur in Stein. In 2017 is het voormalige Archeologiemu... lees meer..

Nieuws
231

Onderhoud kloosterkerkhof

Op zaterdagmorgen 30 april is door een aantal vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein, IVN Stein en omwonenden weer onderhoud gepleegd op het kloosterkerkhof in het kasteelpark van Stein, het zogena... lees meer..

Nieuws
663

Biografie pater Jacques Schreurs

Vrijdag 21 april j.l. heeft de regionale omroep van Limburg L1 radio- en TV-opnames gemaakt van Theo Schouw, die een uitgebreide biografie heeft geschreven over pater Schreurs: Witte raaf onder zwarte... lees meer..

van-nul-tot-nu
355

Boerderij In de Laak in Stein

was het geboortehuis van verzetsheld kapelaan Berix 27-04-2022 om 09:00 door Jan Smeets -Stichting Erfgoed SteinBoerderij In de Laak gezien vanaf de Kanaaldijk. Afbeelding: archief Sti... lees meer..

Nieuws
278

Fietsroute “Route vol Verwondering”

Op donderdagmiddag 14 april heeft Visit Zuid-Limburg de fietsroute “Route vol Verwondering” gepresenteerd. Deze fietsroute door de Westelijke Mijnstreek met een zuid-lus en een noord-lus heeft een len... lees meer..

Nieuws
244

Archeologie in de kunst

In het kader van de Nationale Museumweek is zondag 10 april het Museum voor Grafcultuur in Stein geopend. Naast de expositie 6.000 jaar grafcultuur zijn er deze zondag nog twee exposities te zien. Op... lees meer..

van-nul-tot-nu
417

Coderingen op apart kruikje uit Stein bezorgt onderzoekers hoofdbrekens

Het kruikje uit Stein. Afbeelding: archief Stichting Erfgoed Stein 30-03-2022 om 09:00 door Arjan van de Rest en Jos Drubers - Stichting Erfgoed Stein In het archief van pater Munster... lees meer..

van-nul-tot-nu
559

Gebedsgenezer Jantje Janssen ‘genas’ zieken gratis door te bidden: ‘Ich doon ‘t zoë gaer’

Jantje Janssen. Afbeelding: archief Stichting Erfgoed Stein 2 maart 2020 om 09:15 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein In het verleden hebben christelijke geneesheren al geprobee... lees meer..

Nieuws
268

NLDoet 2022 - opschonen torenkelder

In het kader van NLDoet hebben vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein op zaterdag 12 maart 2022 hun handen weer uit de mouwen gestoken. Op de kasteelruïne zijn we vooral bezig geweest om de vloer v... lees meer..

van-nul-tot-nu
531

Familie De Gavarelle was beroemd en berucht in Stein, een naam om nooit te vergeten

Foto: Jos Drubers 03-02-2022 door Jos Drubers - Stichting Erfgoed Stein In Oud Stein zijn enkele straatnamen waarvan je denkt: wie zijn dat? Denk aan Assevedo, Barbarini, Hayweghen en Gavarelle... lees meer..

van-nul-to-nu-kop
1641

​​RUBRIEK VAN NUL TOT NU

Rubriek: Van Nul tot Nu Stichting Erfgoed Stein - Museum voor Grafcultuur ​Wekelijks publiceert dagblad De Limburger in de regionale edities VIA de rubriek ‘Van Nul tot Nu’. Daarin worden stukjes regi... lees meer..

expositie
1387

Expositie

Missionarissen M.S.C.  in Stein 1921 – 1996 75 jaar Missionarissen M.S.C. in Stein De Congregatie Missionarissen van het Heilig Hart (M.S.C.) is in 1854 in Issoudun (Frankrijk) door Jules Chevalier lees meer..

Vrienden-van-SES
990

Vrienden van SES

Vrienden van de Stichting Erfgoed Stein  HistorieStichting Erfgoed Stein is van oorsprong de Stichting opgericht door Pater Munsters naar aanleiding van enkele zeer belangrijke archeologische vondste lees meer..

contactgegevens
286

Educatie
8585

Educatie

Het Archeologisch museum te Stein biedt vele mogelijkheden voor scholen zowel uit het basis- als het voortgezet onderwijs.Het educatieve aanbod van het museum omvat een groot scala aan kennismakings- ... lees meer..

Kasteel
10556

Bezoekers-info Kasteelruïne

De kasteelruine Stein vindt u aan de kruising tussen de Ondergenhousweg en de Scharbergweg te Stein (zie tekening). De kasteelruine is bereikbaar via het wandelpad in het park. Plan hier uw rout... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 40

met dank aan

Tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.


© - Stichting Erfgoed Stein. Alle rechten.

brainy.nl - online marketing.