Hulp bij toegankelijkheid

Archief

Januari 2022

Welkom in ons nieuwsarchief waar u gearchiveerde nieuwsberichten kunt terug vinden, gesorteerd op maand en jaar. Let op: in de regel zijn het verlopen artikelen met mogelijk verstreken data, aanbiedingen etc. U kunt geen rechten meer ontlenen aan gearchiveerde artikelen.
van-nul-to-nu-kop
1641

​​RUBRIEK VAN NUL TOT NU

Rubriek: Van Nul tot Nu Stichting Erfgoed Stein - Museum voor Grafcultuur ​Wekelijks publiceert dagblad De Limburger in de regionale edities VIA de rubriek ‘Van Nul tot Nu’. Daarin worden stukjes regi... lees meer..

expositie
1387

Expositie

Missionarissen M.S.C.  in Stein 1921 – 1996 75 jaar Missionarissen M.S.C. in Stein De Congregatie Missionarissen van het Heilig Hart (M.S.C.) is in 1854 in Issoudun (Frankrijk) door Jules Chevalier lees meer..

Vrienden-van-SES
990

Vrienden van SES

Vrienden van de Stichting Erfgoed Stein  HistorieStichting Erfgoed Stein is van oorsprong de Stichting opgericht door Pater Munsters naar aanleiding van enkele zeer belangrijke archeologische vondste lees meer..

contactgegevens
286

Educatie
8585

Educatie

Het Archeologisch museum te Stein biedt vele mogelijkheden voor scholen zowel uit het basis- als het voortgezet onderwijs.Het educatieve aanbod van het museum omvat een groot scala aan kennismakings- ... lees meer..

Kasteel
10556

Bezoekers-info Kasteelruïne

De kasteelruine Stein vindt u aan de kruising tussen de Ondergenhousweg en de Scharbergweg te Stein (zie tekening). De kasteelruine is bereikbaar via het wandelpad in het park. Plan hier uw rout... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
9009

Herman van Bronckhorst-Batenburg, begraven in de Sint Martinuskerk te Stein

Herman van Bronckhorst-Batenburg, begraven in de Sint Martinuskerk te Stein. Een grafsteen in een kerk: je ziet ‘m, je loopt erover heen en verder schenk je er meestal geen aandacht aan. Maar nu wel. ... lees meer..

Educatie
4097

Canon van Stein

Ook Stein heeft haar eigen geschiedenis. Twee leden van de sectie Archeologie hebben een poging gedaan de eerste “vensters” van de geschiedenis van Stein te openen. Het is niet “de” geschiedenis van S... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
11798

1. Eerste heren van Stein

De geschiedenis van het Kasteel Stein begint met Herman van Elsloo. In 1220 wordt hij in het oudste tot nu toe bekende document vermeld, als hij met toestemming van zijn leenheer Dirk van Heinsberg ee... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
8613

2. Vier geslachten 15e eeuw

In 1390 sterft het oorspronkelijke geslacht van de heren van Stein uit. De laatste Arnold overlijdt kinderloos en zijn titel gaat over naar Daniël van der Merwede, die met Arnolds zuster Margaretha is... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
11450

3. Bronckhorst Batenburg

Binnen de familie van Heinsberg wordt in 1465 overeengekomen om de Heerlijkheid Stein te verkopen aan Herman van Bronckhorst-Batenburg. Deze Herman overlijdt in 1520 te Stein en hij is begraven in de ... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
11129

4. De Merode

In het midden van de 17e eeuw sterft de tak Bronckhorst-Batenburg in mannelijke lijn uit en komen de Merode's in het bezit van de heerlijkheid Stein door het huwelijk van Anna Maria Sidonia van Bronck... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
8456

5. De Kinsky

Borchard van Kinsky begon in 1689 een proces om de heerlijkheid Stein te kunnen verkrijgen, maar hij stierf in 1724 zonder ook maar iets bereikt te hebben. Toen in 1732 de graaf van Merode stierf en h... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
7855

6. Luikse families

Als tussen 1795 en 1815 de gravin van Hallberg-van Hoesch en haar dochter gravin van Wickenburg-van Hallberg, alle aandelen van het kasteel Stein van de familie de Kinsky weet op te kopen, worden zij ... lees meer..

Kasteel Bewonersgeschiedenis
13553

7. Paters van Stein

In 1917 wordt het kasteel en het park opgekocht door een houtspeculant, die nadat een kapverbod werd afgekondigd voor het terrein, in 1921 het complex verkoopt aan de Congregatie van de Missionarissen... lees meer..

van-nul-tot-nu
595

Steinse kruidenierszaak van Neske oet de Steeg, een ‘V&D in zakformaat’

Neske (links) met schoondochter Barbara. Afbeelding: archief SES 05-01-2022 om 09:00 door Jan Smeets - Stichting Erfgoed Stein In de negentiende eeuw was Stein een dorp dat grotendeel... lees meer..

Resultaten 1 - 16 van 16

met dank aan

Tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar.


© - Stichting Erfgoed Stein. Alle rechten.

brainy.nl - online marketing.