Leerlingen Groenewald exposeren eigen gemaakte wapenschilden (2014)

Op Tweede Pinkersterdag, 9 juni 2014 vond op de kasteelruïne van Stein de ‘Dag van het kasteel’ plaats. Dit jaar stond deze landelijke kastelendag in het teken van het leven op het kasteel. Een belangrijk onderdeel van het leven op een kasteel waren de toernooien. Ridders lieten met hun wapenschild vriend en vijand zien wie zij waren.

Museum Stein project Groenewald2

De leerlingen van GA12 en GA13 van de Scholengemeenschap Groenewald te Stein hadden in het kader van het Extra Vak Onderbouw, het zogenaamde EVO-project, gewerkt aan hun eigen persoonlijke wapenschild. Tijdens de ‘Dag van het Kasteel’ werden hun wapenschilden gepresenteerd in de kasteelruïne van Stein.

Kasteel Stein schoolproject wapenschilden

De ruïne was die dag vrij toegankelijk voor het publiek (voor het overige is die alleen op afspraak te bezichtigen) De aanwezige gidsen hebben de bezoekers ook gewezen op andere heraldische afbeeldingen, die op de kasteelruïne te vinden zijn.
De kasteelruïne Stein bevindt zich aan de kruising tussen de Ondergenhousweg en de Scharbergweg te Stein.

Museum Stein project Groenewald

Het museum is weer toegankelijk, echter alleen na voorafgaande aanmelding.

Dit kan bij voorkeur per e-mail: info@stichtingerfgoedstein.nl

of telefonisch via  046 433 8919