Basisschool De Triviant maakt kennis met de Bandkeramiekers

Woensdag 14 september 2016 kwam groep 5 van de basisschool De Triviant uit Stein een bezoekje brengen aan het Archeologiemuseum in Stein.

Bij de geschiedenislessen op school wordt op dit moment het tijdvak "Jagers en Boeren" behandeld en in dat kader kwamen de kinderen in het museum kijken hoe de eerste bewoners in onze directe omgeving leefden en werkten.
De kinderen hebben eerst een korte film bekeken over de bandkeramische opgravingen in Kelmond.

Daarna heeft Christanne Fahnenstich, onderwijzeres aan De Triviant, samen met de kinderen de bandkeramische hut bekeken en besproken en de bandkeramische potten en gebruiksvoorwerpen laten zien, die de mensen 7000 jaar geleden gebruikten.

Museummedewerker Jan Nijsten heeft de kinderen laten kennismaken met voorwerpen zoals pijlpunten en geslepen stenen waarmee huiden werden schoongemaakt. Ook hebben ze allerlei scherven mogen bekijken en rond laten gaan.

Op deze manier is de geschiedenisles op school meer levend en tastbaar geworden. En zo te zien sprak het de kinderen ook aan.
(klik op de afbeelding voor vergroting)

Educatie scholen collage