Kasteel Stein

Kasteelruïne Stein - Ondergenhousweg 14 - 6171 GW Stein

Bezoektijden

Voor groepen vanaf 10 personen op afspraak te bezoeken.
Entree € 4.50 voor volwassenen
Kinderen t/m 12 jaar gratis

Contact

Kasteel | Info & Foto's

Middeleeuwse kruidentuin bij kasteelruïne Stein

Komend voorjaar starten de vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein met de aanleg van een middeleeuwse kruidentuin op de binnenplaats van kasteelruïne Stein. De kruidentuin zal worden aangelegd rondom een (water)ornament. De planten groeien en bloeien straks verdeeld over 4 vlakken. Deze plantenbedden herbergen kruiden die geschikt zijn voor;

- de geneeskunde,
- schoonheid en verzorging,
- het maken van verf,
- te gebruiken in de keuken

De diversiteit biedt mogelijkheden om mooie thema’s te organiseren met kruiden tijdens open dagen. Zo kan de middeleeuwse geneesheer op bezoek komen. Kan de mooie kasteelvrouwe uitleggen hoe kruiden haar huid en gezicht mooi houden. Of de kok uit de gaarkeuken kan ons vertellen hoe hij met de heerlijkste gerechten kon bereiden voor de kasteelheer.

kruidentuin collage

Met de middeleeuwse kruidentuin willen de vrijwilligers een bijdrage leveren aan het verder aantrekkelijk maken van de kasteelruïne. Het geeft nog meer mogelijkheden om een educatieve rol te vervullen naar bezoekers, buurtbewoners en scholieren.

De middeleeuwse kruidentuin uitgekozen als project voor Kern met Pit 2017
Het project is in oktober 2016 aangemeld bij Kern met Pit. Dit is een initiatief van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Kern met Pit selecteert ieder jaar per provincie originele ideeën die in dat jaar als een project uitgewerkt dienen te worden. Een ter beschikking gestelde adviseur en diverse workshops kunnen bijdragen aan een geslaagd project. Ieder project dat daadwerkelijk succesvol wordt afgesloten wordt beloond met een financiële bijdrage.

Zaterdag 23 januari was in Grathem de bekendmaking van de geselecteerde Limburgse projecten voor 2017. Ieder project kreeg de kans om zich te presenteren in een kleine stand en door middel van een Pitch. Een elevatorgesprek waarin we binnen twee minuten konden aantonen waarom juist ons project gekozen moest worden. We hebben de jury kunnen overtuigen en het project middeleeuwse kruidentuin is toegevoegd aan Kern met Pit 2017.
Alvast een kruidig begin.

Bijdrage leveren? Graag!
Vanaf april houden we iedereen op de hoogte van de realisatie van onze eigen kruidentuin. Mocht u zich aangesproken en wilt u op de een of andere manier een bijdrage leveren aan dit project, dan vernemen we dat graag van u.

kern met pit banner

Stichting Erfgoed Stein

Stichting Erfgoed Stein

Hoppenkampstraat 14-A

6171 VP Stein

Contact

Bezoekersinfo

Openingstijden Museum

Maandag 13.00 - 16.00 uur
Woensdag 13.00 - 16.00 uur
Vrijdag 13.00 - 16.00 uur
Zondag wisselend, zie agenda

Bezoektijden Kasteelruïne

Voor groepen vanaf 10 personen op afspraak te bezoeken

Bezoektijden Kloosterkerkhof

Vrij toegankelijk.

Openingstijden Heemkunde

Maandag 19.00 - 22.00 uur
Woensdag 13.30 - 16.30 uur

Multifunctionele Ruimte "De Hoppenkamp"

Maandag 13.00 - 16.00 uur
Woensdag 13.00 - 16.00 uur
Vrijdag 13.00 - 16.00 uur
Zondag wisselend, zie agenda

Entree Museum: € 4,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Entree Kasteelruïne: € 4,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Groepsbezoeken vanaf 10 personen aan het museum -buiten de gewone openingstijden- enkel op afspraak: email of telefoon: 046-4338919 (bereikbaar tijdens openingsuren)

Route naar Hoppenkampstraat 14-A Stein