Kloosterkerkhof Stein

Kloosterkerkhof Stein - Ondergenhousweg 14 - 6171 GW Stein

Bezoektijden

Het kloosterkerkhof ligt in het kasteelpark en is voor het publiek vrij toegankelijk.

Pater Willem Voesten

Pater Willem VoestenNaar aanleiding van het feit dat ruim 70 jaar geleden Nederland is bevrijd van de Duitsers, willen we graag aandacht besteden aan een van de missionarissen, die op het kloosterkerkhof is begraven.

Pater dr. Wilhelmus Gerardus Hubertus (Willem) Voesten, geboren te Venray op 31 juli 1906 en priester gewijd op 10 augustus 1932.

Zijn poging om als missionaris naar Nieuw- Guinea te gaan mislukt, omdat hij verzocht wordt om in Rome Kerkelijk Recht te studeren.

Hij doctoreert en doceert aan het Theologicum van de MSC te Stein en weet zijn werk te combineren met zijn werk als rector van het gezellenhuis en bij de R.K. Werkliedenbond te Heerlen.

Het museum is weer toegankelijk, echter alleen na voorafgaande aanmelding.

Dit kan bij voorkeur per e-mail: info@stichtingerfgoedstein.nl

of telefonisch via  046 433 8919

Maandag en vrijdag
van 10.00 tot 16.00 uur
De overige dagen alleen op afspraak.
Graag minimaal één week van te voren te reserveren.

Maandag en vrijdag
van 10.00 tot 16.00 uur
De overige dagen alleen op afspraak.
Graag minimaal één week van te voren te reserveren.