Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Kinderen en archeologie

d.d. Woensdag 27 december 2023 ⏱ 14:00 tot ⏱ 16:00

Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid die perfect aansluit bij de avontuurlijke wereld van archeologie. Door de eeuwen heen heeft archeologie ons geholpen de mysteries van het verleden te ontrafelen, en het betrekken van kinderen bij deze wetenschap opent de deur naar een ontdekkingsreis vol spannende verhalen, oude artefacten en verborgen schatten. Het stimuleren van interesse in archeologie bij jonge geesten stelt hen niet alleen in staat om te leren over geschiedenis, maar ook om een dieper begrip te krijgen van de wereld om hen heen.

Op 27-12-2023 neemt Rens kinderen van 8-12 jaar mee in de wereld van de archeologie in Stein in het Archeologisch Museum in samenwerking met Gilde De Graven.

Op de prachtige locatie aan de Hoppenkampstraat 14a krijgen de kinderen een korte rondleiding in het museum. Daarna kneden ze een mooi duimpotje en gaan dit potje ook versieren op de wijze zoals de bandkeramiekers dat deden.

Natuurlijk mogen ze het potje mee naar huis nemen.

De kinderen  zijn van harte welkom van 14.00-16.00 en zelfs voor een drankje wordt gezorgd. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

De kosten bedragen €7,50

Deze activiteit is uitermate geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Ze mogen alleen of onder begeleiding deelnemen. Begeleiding is gratis.