Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Congres "Merovingisch Limburg" 22.04.2016

Op vrijdag 22 april 2016 heeft in ons museum het congres "Merovingisch Limburg" plaatsgevonden. Eén van de sprekers was Dr. Mirjam Kars, archeologe gespecialiseerd in de Merovingische periode. In 2015 heeft zij samen Drs. Maaike de Haas onder supervisie van Prof. Dr. Frans Theuws van de Universiteit Leiden het materiaal van de Merovingische grafvelden in Sittard, Obbicht en Stein bestudeerd, bewerkt en in een wetenschappelijke studie gepubliceerd.

Congres MerovingischLimburg

Acht sprekers hebben ieder vanuit een eigen invalshoek Merovingisch Limburg toegelicht. Boeiende lezingen, die een goed beeld hebben gegeven over de grafcultuur uit deze periode. Vanaf vandaag kan men in het museum aan de Hoppenkampstraat 14a te Stein de tentoonstelling bezoeken over Merovingisch Limburg. Een belangrijk deel van de vondsten van de Merovingische grafvelden van Obbicht en Stein zijn er tentoongesteld.

Veel waardering is uitgesproken over de organisatie van het congres en de inzet van de vrijwilligers van Stichting Erfgoed Stein. Ook veel positieve geluiden over het verbouwde museum en de toekomstplannen van het museum. Zowel de voorzitter van de stichting Wim Poeth, wethouder Fiddelers en gedeputeerde Ger Koopmans hebben hieraan gerefereerd. Met het congres is Stichting Erfgoed Stein, het Archeologiemuseum en ook de gemeente Stein in een positief daglicht geplaatst.