Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Geslaagde opening expositie: Bodemschatten, gered uit de grond

Zaterdag 11 mei heeft bestuurslid Rens Dormans de nieuwst expositie bij SES officieel geopend. "Bodemschatten, gered uit de grond" is vanaf nu te bezoeken in de Multifunctionele Ruimte de Hoppenkamp.

Met het vakantieweekend en het mooie weer als concurrent, mochten wij een 30-tal belangstellenden welkom heten.

Wat ons vooral opviel was dat iedereen verbaasd is dat hier in de omgeving zoveel artefacten door amateurs gevonden worden. De "bodem" lijkt vol te zitten met vele nog onontdekte erfgoed parels die wachten om "uit de grond gered" te worden.

Zowel De Limburger als Stein lokaal waren bij deze opening aanwezig en besteden de komende tijd aandacht aan deze bijzondere expositie. Met name bijzonder, omdat deze samen met de amateurs 'schatgravers' is samengesteld. Het zijn met name hun vondsten die te bewonderen zijn.

We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde aftrap en onze dank gaat dan ook uit naar de alle vrijwilligers die hebben meegeholpen, op welke manier dan ook.
Een speciaal woordje van dank aan Pauline Meijer voor het ontwerpen en maken van de informatie-kaartjes bij de artefacten.

De expositie is tot 1 september te bezoeken. De bedoeling is dat er ook word gewisseld en aangevuld, zeker een reden om vaker te komen kijken.