Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Rondleiding in het Museum op 5, 12 of 19 juli

Rens Dormans, bekend van eerdere archeologie lezingen, verzorgt in samenwerking met Gilde de Graven, een rondleiding in het Museum voor Grafcultuur in Stein.

In 2017 is het voormalige Archeologiemuseum Stein compleet vernieuwd. Als Museum voor Grafcultuur besteedt het sinds augustus 2017 aandacht aan de vele en gevarieerde manieren waarop de mensen omgaan met dood en begraven door de eeuwen heen. Deze onderwerpen worden geïllustreerd met archeologische voorwerpen die in graven uit verschillende perioden zijn gevonden. De meesten komen uit Stein en omgeving. Veel ervan zijn in het begin van de vorige eeuw verzameld door dokter Beckers en Pater Munsters en andere zijn aan het museum geschonken door medewerkers en particulieren.

Rens neemt u op dinsdag 5 juli, 12 juli of 19 juli aanstaande graag mee in deze boeiende geschiedenis. Leuke bijkomstigheid is dat er in de collectie een gouden munt wordt tentoongesteld die gevonden en geschonken is door Rens.

De rondleiding begint om 19:00 uur en neemt ongeveer 2 uur in beslag. Er is gelegenheid om voor een klein bedrag koffie en thee te drinken.

Graag 10 minuten voor de rondleiding in Stein aanwezig zijn. U kunt inschrijven via de website van Gilde De Graven