Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

OBS De Maaskei groep 5 op bezoek in het museum

Groep 5 van basisschool OBS De Maaskei heeft onlangs een bezoek gebracht aan het Archeologisch Museum Stein. De kinderen waren zeer enthousiast over het museum, dat perfect aansluit op het eerste geschiedenishoofdstuk dat ze behandelen: de prehistorie en de Romeinse tijd.

De groep werd rondgeleid door onze enthousiaste, 'stand-in' museumgids, Wim Hendrix. Hij wist de aandacht van de kinderen goed vast te houden en gaf ze op een duidelijke en interessante manier informatie over de vondsten uit de verschillende tijdperken.

obs de maaskei bezoek 1023 a

De kinderen waren vooral onder de indruk van de voorwerpen uit de prehistorie. Ze vonden het bijzonder om te zien hoe mensen vroeger leefden en wat voor voorwerpen ze gebruikten. Ook de vondsten, zoals munten, sieraden en aardewerk, trokken hun aandacht.

Meester Ivo was zeer tevreden over het bezoek aan het museum. "Ik hoop dat ik met mijn groep een goede indruk heb achtergelaten en dat ik in de toekomst nogmaals welkom ben in jullie prachtige museum.
Ik zou het namelijk fantastisch vinden als ik ieder schooljaar, na Geschiedenis hoofdstuk 1, bij jullie terecht zou kunnen." Nou dat mag zeker.

obs de maaskei bezoek 1023 c

Een bezoek aan het museum is een aanrader voor een schoolbezoek voor alle kinderen die meer willen weten over de geschiedenis van hun eigen omgeving. Het museum heeft een uitgebreide collectie aan archeologische vondsten uit de regio, die op een interactieve manier worden gepresenteerd. Zo kunnen kinderen zelf op zoek gaan naar voorwerpen en leren over de manier waarop ze werden gebruikt.

Tips voor een bezoek met groep 5

  • Boek een rondleiding met onze museumgids. De gids kan de kinderen op een leuke en interessante manier informeren over de vondsten.
  • Laat de kinderen zelf op zoek gaan naar voorwerpen. Zo leren ze op een actieve manier over de geschiedenis.
  • Neem er voldoende tijd voor. Er is veel te zien en te doen in het museum.

 obs de maaskei bezoek 1023 d

Een laatste reactie van meester Ivo;

“O ... Ik heb de ouders op de hoogte gesteld van ons bezoek én tevens reclame gemaakt voor jullie Museum inloopdag a.s. zaterdag. Ik hoop dat er veel volk op af komt, met daarbij enkele van mijn eigen leerlingen.
Nogmaals dank!”