Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Nationale Museumweek

Erfgoed Stein museumweek 2017 01

Van 3 tot en met 9 april vindt de Landelijke Museumweek plaats. In dat kader is in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 april de Kasteelruïne van Stein en het Archeologiemuseum en de Maatschappelijke ruimte aan de Hoppenkampstraat 14a voor publiek geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Erfgoed Stein museumweek 2017 02Op de kasteelruïne kan men een indruk krijgen van het kasteel van vroeger en de bewoners die er leefden. Hoe het kasteel er in 1728 heeft uitgezien kan men bekijken middels een kort 3D-filmpje van Pater Pantus. Ook kan men een indruk krijgen hoe op de ruïne de middeleeuse kruidentuin wordt aangelegd.

In het museum is slechts sprake van een kleine tentoonstelling. Een deel van onze vaste archeologische collectie kan men bekijken en ook voorwerpen die de kasteelruïne betreffen.

In het hele gebouw zijn diverse schilderijen tentoongesteld, die betrekking hebben op het kasteel en de kasteelruïne.

In de Maatschappelijke ruimte laat de sectie Heemkunde zien waar zij zich zoal mee bezig houdt. Er worden bidprentjes getoond, foto’s, oude geschriften en 25 mappen geboortekaartjes.. De geboortekaartjes, die geschonken zijn door de voormalige vroedvrouw mevr. Cecile Verhaegh, hebben betrekking op de periode van ruim 40 jaar dat zij als verloskundige werkzaam was in Stein.

Deze zomer zal de inrichting van het museum compleet gaan veranderen, omdat het dan ingericht wordt conform het plan: 5000 jaar grafcultuur.